Stiftelsen Målargården söker nya medarbetare

Våra enheter Sommargården på idylliska Mörkö och Målargården som ligger i en egen oas i Södertälje söker nu sommarvikarier samt 3 tillsvidareanställda som vill arbeta med stöd och omsorg under sommarens semesterperioder med chans till förlängning. Verksamheterna drivs utifrån en antroposofisk människosyn och socialterapeutiskt arbetssätt. Klicka gärna runt på vår hemsida för att få en känsla av vilka vi är.

Arbetstiden är i huvudsak belagd på eftermiddagar, kvällar, nätter och tidiga morgnar och vi tillämpar scheman med skift arbete.

Arbetsuppgifter:

Som boendestödjare ger du våra boende det stöd de behöver i vardagen med personlig omvårdnad och omsorg, samt gestaltar deras fritid och helger. Du ger stöd och hjälp så att de boende kan sköta alla de sysslor som förekommer i ett hem. Du stödjer och möjliggör de boendes val att delta i sociala aktiviteter utifrån deras önskemål och möjligheter.

I arbetsuppgifterna ingår skriftlig dokumentation dagligen samt att sköta de sysslor som finns i gemenskapsutrymmen, personalutrymmen samt trädgård.

Då vi är små verksamheter där alla arbetar väldigt nära varnandra och då vi arbetar med människor som behöver fingertoppskänsla och empati kommer vi lägga stort värde i personlig lämplighet.

Krav:

Viss datavana.

B-körkort samt bil är ett krav för de som söker till vårt boende på Mörkö. Minimiålder 20 år.

B-korkort behövs även om du söker dig till boendet i Södertälje men där klarar du dig utan bil.

Du ska behärska svenska i tal och skrift.

Meriterande:

Vård- och omsorgsutbildning -undersköterska, mentalskötare eller likvärdig relevant utbildning. Vi kan också utbilda dig om du är rätt person.

Socialterapi/läkepedagogutbildning.

Som medarbetare hos oss ska du ha social förmåga, kunna följa rutiner, ta ansvar och eget initiativ.

Du bör ha minst ett års sammanhängande arbetslivserfarenhet av vård enligt LSS och gärna erfarenhet av alternativ kompletterande kommunikation.

Att du har  kännedom om den antroposofiska människobilden och socialterapin samt erfarenhet från arbete med människor med autism.

 

Eventuellt kan kraven vara något lägre för dig som bara söker timvikariat.

 

 

 

Krav:

B-körkort samt tillgång till egen bil

Som medarbetare hos oss ska du ha social förmåga, kunna följa rutiner, ta ansvar och eget initiativ.

 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Ansök senast 4 juni

Ange referens Vikarie1 eller Tillsvidare2 i din ansökan

 

Ansök via mejl

Mejla din ansökan till vår föreståndare till

wouissem.malargarden@gmail.com