Målargården i Södertälje

Vi erbjuder bostad med särskild service för vuxna enligt LSS sedan 1999. Här finns fem lägenheter och tillgång till gemensamhetsutrymmen och ett jourrum.

En idyll med närhet till staden

Här får vi det bästa av flera världar. Trots att vi har gångavstånd till affärer och allmän kommunikation känns det som en egen oas när vi sitter i vår fina trädgård. Många är Södertäljeborna som önskat att de fick bo i det ”pepparkakshus” som är vår huvudbyggnad. Tre av lägenheterna ligger i huvudbyggnaden medan två har egna små stugor.

Gemensam omtanke och respekt

Här finns en gemensam trygghet och omtanke kanske på grund av att det ges ett stort utrymme för det individuella. De som bor här väljer ofta att göra saker ihop i större eller mindre grupper. Individens behov och önskningar i livet tillsammans med våra viktiga rutiner styr vårt arbete. Vi lagar och äter idag dagens huvudmål gemensamt för att de som bor här vill ha det så men det finns alltid en öppen möjlighet att få stöd till att laga egen mat i sin lägenhet om någon ändrar sig. Frukosten köps individuellt och tillreds i den egna lägenheten.

Semesterresor

Varje sommar gör vi sommarresor, ibland reser vi tillsammans och ibland delar vi upp oss på olika resmål. Vi har besökt bland annat Spaniens solkust, Toscana i Italien, Paris i Frankrike, Grenå i Danmark, Åre, Österlen och Hunnebostrand i Sverige samt Tallinn i Estland. Vi har många kära minnen av dessa resor och det sätter verkligen en guldkant på våra liv.

Individuellt liv i gemenskap

Vi uppmuntrar och stödjer de som bor på Målargården till ett socialt liv även utanför vår lilla värld. Vi besöker tex. FUBs onsdagskafé, ledsagar till vuxenskolans kurser, besöker ILG-dagen, medverkar i olika sportevenemang och samordnar träffar med andra gruppbostäder. Allt efter individens behov och önskemål.

Hitta hit