Sommargården på Mörkö

Vi erbjuder bostad med särskild service för vuxna enligt LSS. Här finns sex lägenheter med tillgång till gemensamhetsutrymme och jourlägenhet.

Ett lugn sprider sig genom kroppen
när du är här

Avsaknaden av stress och distraherande ljud gör att det är en speciell känsla här på Sommargården. Här finns ett lugn och en vacker och omfamnande miljö som gör att du automatiskt varvar ner och slappnar av. Här finns vatten, skog, öppna fält och vår trädgård. Något för var och en.

Vackra historiska byggnader med
modern inredning

Våra Huvudpersoner bor  antingen i Solbacken eller Lillstugan. I Storstugan finns restaurangkök, matsal och plats för umgänge och daglig sysselsättning. Storstugan har också tre fina kakelugnar och tillsammans hjälps vi åt att värma upp huset. Lägenheterna har antingen vacker utsikt över ängderna, havet och våra hagar eller mot vår vackra, trygga trädgård för den som mår bättre av det. Lägenheterna är nybyggda med hög standard, eget kök och badrum. Som boende kan du laga din egen mat eller delta i gemensam lunch och middag om du hellre vill det.

Hjälp oss ta hand om våra djur

Under 2020 påbörjades upprustning av gårdens hönshus och fårhagar. I dagsläget har vi ankor som behöver mat, vård och sällskap och på sikt kommer vi att utöka djurlivet här på Sommargården.  Att leva nära natur och djur är en del av det dagliga arbetet och kan skapa en känsla av ökat sammanhang i livet.

Meningsfull sysselsättning

Förutom möjligheten att nyttja den vackra omgivningen så finns även möjlighet att arbeta med djur, vedhantering och trädgårdsarbete. Som boende finns också möjlighet att ha daglig sysselsättning på annan plats.

Gemenskap, trygghet och glädje

Vi vill skapa en utvecklande miljö och en fristad för människor med särskilda behov som inte mår bra av eller trivs med ett boende i stadsmiljö. Här får du möjlighet till ett boende i en lantlig miljö med tillgång till såväl ett individuellt liv som till social gemenskap med närhet till djur, natur och sysselsättning. Vi erbjuder strukturerad och begriplig miljö som ger grogrund för god livskvalitet och förutsättningar att utvecklas i en positiv riktning.

Historieprojekt

Just nu pågår ett projekt för att sammanställa historian runt byggnaderna och området där Sommargården ligger idag.
Läs mera här

Hitta hit